Trijntje:
Heb mezelf voor genomen om ieder weekend iets te bakken. Van mijn vriendin Idelet heb ik een bakboek the hummingbird bakery "cake days" gekregen. Dus ik dacht ik ga met het eerste recept uit het boek beginnen tiramisucakejes. Gisteren ging ik dus met frisse moed aan de slag. Maar had ook nog veel te doen, want voor het weekend wilde ik graag mijn mega was en strijk weg werken. Dus de cakejes moesten tussen zoals ze dat noemen neus en lippen door gemaakt worden. De cakejes waren super gelukt dus ging ik ff snel de siroop maken. Moest 50 ml kalhúa en 3 el fijne tafelsuiker bij elkaar voegen in laten in koken. Maar was dus 2,5 dl sterke koffie vergeten. De siroop werd dus een soort caramel, wat na het afkoelen zo keihard werd dat je je tanden erop kon breken. Dat was niet erg handig. De siroop heb ik nu maar weggelaten. Volgens recept werken vind ik altijd lastig en wijk er dus graag vanaf. Zo ook nu. De vulling is een heerlijke combinatie geworden van mascarpone en fluffy (fluffy is vloeibare marshmellow het is heerlijk kleverig zoet). De cakejes heb ik er heerlijk mee ingesmeerd. Het laatst beetje vulling heb ik gekleurd met blauw. De andere cakejes zijn gewoon wit gebleven en daar heb er cacao overgestrooid. Ze zijn ondanks alles heerlijk geworden.