koken met Karlijn en Trijn

Oudenhil 7
3253EE Ouddorp
06 40728219
trijntjemaliepaard@gmail.com

Blog

spreekbeurt Brechtje

01-07-2013 21:10

Onze dochter Brecht moest een spreekbeurt houden en het mocht niet over dieren gaan dus kwam ze op het idee om het over nutella te houden. Het was interessant wat de geschiendenis van nutella is. Nutella komt nl uit Italië en is in de II wereldoorlog bedacht door Pietero en Giovanni Ferrero. Er was een te kort aan cacao em daarom  bedacht hij een mengsel van plantaardige olie, suiker, hazelnoten en cacao. Dit werden harden blokken. Maar de moeders gingen klagen dat de kinderen  alleen het beleg op aten en niet meer een boterham. Toen bedacht Giovanni een pasta en die kon op de boterham gesmeerd worden. Het bijzondere van nutella is dat het over heel de wereld nu gebruikt wordt. In Nederland vooral aan de ontbijt tafel. Er bestaat ook een nutella kookboek en die had mijn schoonzus toevallig. Nu begrijp je dat ik samen met een Brecht een recept daaruit gemaakt  heb. Het recept heet: kleine rolletjes met nutella.

tupperware

10-06-2013 11:38

Tupperware party's wie kent ze niet. Was al een hele tijd  niet geweest, maar ja dan houdt de dochter van je vriendin een party en ga je toch maar weer. Tupperware is onverslijtbaar zoals iedereen weet en vaak puilen onze kastjes uit van de tupper spullen, maar gebruiken we ze bijna niet. Op de opberg dozen nagelaten want eerlijk is eerlijk die zijn super handig.

Op zo'n party zie je de standaard dingen die nooit meer uit de collectie gaan ze hebben alleen andere hippe kleurtjes gekregen, of de vorm is net iets veranderd. Toch vernieuwd tupper ook nog aardig zo hebben ze een magnetronlijn superhandig, een lijn met spullen om in de oven te bakken, een super handige snijmachine heb je geen stroom nodig maar hij kan alles snijden. (handig voor op de camping). Ik wordt altijd hebberig van die dingen, maar je moet je verstand erbij houden. Het is nl niet echt goedkoop en het blijkt dat die handige dingen altijd weer in de kast belanden. Ze  hebben ook een bakgemak lijn heel leuk met allemaal soorten vormen en wat blijkt ze hebben nu een nieuwe quikbite en daar zoeken ze testklanten voor.

Je begrijpt het misschien al daar heb ik mij natuurlijk voor laten strikken. Ik moet deze vorm nu gaan testen en op 10 juli mag ik mee met de demonstratrice en komen we met nog meer testklanten bij elkaar om onze ervaring uit te wisslen. En er zit een wedstrijd element in, degene met het lekkerste recept krijgt een heel bak gemak set kado. Daar ga ik dus nu voor.

Gisteren ben ik aan de slag gegaan. Heb er 1 gemaakt met appel, 1 met kaas parika en lente ui en 1 met geitenkaas, lente ui, parika, kaneel en gember siroop. Ze vielen in de smaak, maar ik ga nog ff verder experimenteren en hoop te komen tot het ultime recept.

 

cupcakejes

25-05-2013 10:07

Trijntje:

Heb mezelf voor genomen om ieder weekend iets te bakken. Van mijn vriendin Idelet heb ik een bakboek the hummingbird bakery   "cake days" gekregen. Dus ik dacht ik ga met het eerste recept uit het boek beginnen tiramisucakejes. Gisteren ging ik dus met frisse moed aan de slag. Maar had ook nog veel te doen, want voor het weekend wilde ik graag mijn mega was en strijk weg werken. Dus de cakejes moesten tussen zoals ze dat noemen neus en lippen door gemaakt worden. De cakejes waren super gelukt dus ging ik ff snel de siroop maken. Moest 50 ml kalhúa en 3 el fijne tafelsuiker bij elkaar voegen in laten in koken. Maar was dus 2,5 dl sterke koffie vergeten. De siroop werd dus een soort caramel, wat na het afkoelen zo keihard werd dat je je tanden erop kon breken. Dat was niet erg handig. De siroop heb ik nu maar weggelaten. Volgens recept werken vind ik altijd lastig en wijk er dus graag vanaf. Zo ook nu. De vulling is een heerlijke combinatie geworden van mascarpone en fluffy  (fluffy is vloeibare marshmellow het is heerlijk kleverig zoet). De cakejes heb ik er heerlijk mee ingesmeerd. Het laatst beetje vulling heb ik gekleurd met blauw. De andere cakejes zijn gewoon wit gebleven en daar heb er cacao overgestrooid. Ze zijn ondanks alles heerlijk geworden.

 

 

 

 

Tweede pinksterdag

21-05-2013 15:48

Gisteren hebben we de green egg weer gebruikt. Het was vreselijk weer, maar het ging prima. Mijn schoonzus had een mooi, groot, stuk varkensfilet met een een vetrand aan de boven kant. Zij had de vetrand ingesneden en het stuk gemarineerd met honing, thijm en rozemarijn. Het zag er heel mooi uit. Zelf had ik sprareribs gemarineerd met verse gember, verse knoflook, black bean sauce, chilisaus. De spareribs hebben we in de oven gedaan. We hebben er asperge, witlof saldade, doperwtjes, krulfrieten en gebakken aardappelen bij gegeten. Als toetje hadden pavlova meringue, met slagroom en rode vruchten. Het was heerlijk allemaal en erg gezellig.

Eerste blog

20-05-2013 11:05

Vandaag is het 20-05-2013 en een jaar geleden is mijn vader overleden aan een hersentumor is 65 geworden. Met mijn vader deelde ik de passie voor eten. Voordat mijn vader ziek werd kreeg hij van mijn moeder een green egg. Voor degene die niet weten wat een green egg is zal ik het proberen uit te leggen. Het is een bbq ,smoker en grill ineen. Wil je er meer over weten op You Tube staan filmpjes en je kan natuurlijk  ff googlen.

Mijn moeder zag het niet zitten om iets te doen met de egg en Bert wilde hem ook niet in zijn tuin. Maar onze zoon Leendert vond dat we hem moesten gaan gebruiken, om de traditie van opa in eren te houden. Dus vandaag gaan we hem in wijden.


Produkten

Dit is een voorbeeld beschrijving van een produkt. Je kan deze produkt vermelding bewerken op elke manier die je wenst of compleet verwijderen
Dit is het tweede voorbeeld produkt.

Fotogalerij: Blog

Trefwoorden

De lijst van tags is leeg.